Grosjean volal Wolffovi. Řešili mediální přestřelku ze Silverstonu

Grosjean volal Wolffovi. Řešili mediální přestřelku ze Silverstonu

Během Grand Prix Velké Británie došlo k mediální přestřelce mezi Grosjeanem a Hamiltonem. Francouz se k tématu vrátil i v Maďarsku.

Grosjean měl pocit, že ho Hamilton v Silverstonu v kvalifikaci zbrzdil. Stewardi ale tento pocit nesdíleli a Hamiltona nepotrestali. Podle Grosjeana to bylo z toho důvodu, že Hamilton bojuje o titul a jiný jezdec by penalizaci dostal.

Mercedesu se podobná obvinění nelíbila. Když to zjednodušíme, Wolff řekl, že by si měl Grosjean zamést před vlastním prahem, protože to není tak dávno, co způsobil několik nehod a dokonce dostal zákaz startu v jednom závodě.

„Viděl jsem jeho vyjádření a nebyl jsem zrovna šťastný,“ řekl Grosjean. „Zjistil jsem si jeho číslo a zavolal mu. Dobrou zprávou je, že mám jeho číslo,“ vtipkoval Grosjean.

„Měli jsme skvělý rozhovor, vysvětlili jsme si to. Myslím, že v tom bylo napětí, bojují o mistrovství světa a pravděpodobně některá moje slova byla Totovi zprostředkovaná jinak, kvůli čemuž byl trochu rozlobený.“

„Nebylo to nic proti Lewisovi nebo Mercedesu. Říkal jsem jen to, že mě to na startu připravilo o dvě místa a je docela rozdíl startovat z osmého nebo z desátého místa. Všichni nakonec bojujeme o totéž.“ 

Grosjean do rádia řekl, že by si měl Mercedes sehnat lepší GPS – aby mohl Hamiltonovi dávat lepší informace o tom, kde jsou jednotlivá auta na trati. Grosjean se Wolffovi za  tato slova omluvil.

„Na druhou stranu jsem byl v rychlém kole a ztratil tři desetiny. Je to škoda, ale je to za námi. S Totem jsme si promluvili a jsme nadále přátelé.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud