Grosjean věří, že ve druhé polovině sezony může vyhrát závod

Grosjean věří, že ve druhé polovině sezony může vyhrát závod

Romain Grosjean po svých výkonech v Německu a Maďarsku cítí, že by ve druhé polovině sezony mohl poprvé vyhrát závod formule 1. Rád by se tak odvděčil svému týmu.

Jezdec Lotusu Romain Grosjean věří, že se ještě letos dočká své první výhry v závodě formule 1. Loni stanul třikrát na stupních vítězů, letos zatím dvakrát, ale má problémy s konzistencí výsledků. Ve Velké ceně Maďarska atakoval nejvyšší příčky, ale jeho výsledek ovlivnily dvě penalizace.

"V Německu a Maďarsku jsme ukázali, že můžeme závodit vepředu. Myslím, že pokud se budeme podobným způsobem dál zlepšovat, ve zbývajících devíti závodech to bude vypadat dobře," věří. "Cítím se v autě lépe a lépe, což je dobrá známka. Po našich výkonech v posledních dvou závodech upřímně věřím, že mé první vítězství je blízko."

Šampión GP2 z roku 2011 sice dokáže zajet výborný výsledek, ale často na sebe upozorňuje i nehodami či riskantními manévry. V Maďarsku předjel ve čtvrté zatáčce Felipeho Massu odvážně vnějškem, ale při výjezdu ze zatáčky opustil trať všemi čtyřmi koly a vysloužil si od komisařů penalizaci průjezd boxovou uličkou. Po závodě mu navíc bylo přičteno dvacet sekund za kontakt s Jensonem Buttonem. "O předjetí Felipeho v Budapešti jsem si v dané chvíli myslel, že je nejlepší v mé kariéře, ale s penalizací už to není to samé. Pódium v Německu také stavím vysoko, ne proto, že to byl skvělý výsledek pro tým, ale proto, že jsme až do konce bojovali o vítězství, což byl opravdu dobrý pocit," vzpomínal.

Naopak za slabší považuje Velkou cenu Monaka, kde byl rychlý v trénincích, ale v závodě kolidoval s Danielem Ricciardem. "Monako nebylo mým nejlepším víkendem, to není žádné tajemství. Rychlost jsem měl, ale z nejrůznějších důvodů jsem nedal vše dohromady, i když šlo dosáhnout slušného výsledku. Pořád za to mechanikům dlužím drink. Doufejme, že to bude šampaňské za vítězství v některém ze zbývajících závodů," přeje si.

Doporučujeme

Články odjinud