Grosjean v tu chvíli asi nepřemýšlel, míní Button

Grosjean v tu chvíli asi nepřemýšlel, míní Button

Podle britského jezdce byl incident nevyhnutelný, byť on udělal maximum proto, aby mu předešel. Druhá strana však zřejmě spolupracovat nechtěla.

Pilot McLarenu si v dnešní Velké ceně Maďarska připadal jako hlavní cíl pro některé své soupeře. V závodě se dostal do kontaktu hned se dvěma jezdci, a to se Sebastianem Vettelem a Romainem Grosjeanem. Jeho vůz však žádných vážnějších poškození nedoznal, a tak předčasné odstoupení nehrozilo.     

“Byl to zábavný závod - ačkoliv to vypadalo, jako bych byl cílem pro ostatní vozy! Sebastian se mě několikrát pokusil předjet a zavadil o mé zadní kolo v nájezdu do druhé zatáčky - možná si poškodil své křídlo, já ale měl štěstí, že jsem nepíchl. Ohledně Romaina, nevím, co si myslel - jelikož jsem nevyjel na trávu, bylo nevyhnutelné, že dojde ke střetu. Myslím si, že v tu chvíli nepřemýšlel,“ řekl.

Kromě incidentu s francouzským pilotem si však Button dnešní závod náramně užíval. Navíc jej těší skutečnost, že forma McLarenu podle všeho opět roste. Konečná pozice je podle britského jezdce trochu zkreslující.

“Téměř polovinu závodu jsem jel na (jedné) tvrdé sadě, což bylo nejvíce ze všech jezdců; je dobré ukázat, že jsme toho schopni. Naše rychlost v postředním stintu na měkkých pneumatikách byla také velmi dobrá a navíc jsem měl oslňující první kolo, poskočil jsem ze třináctého místa na osmé. Porazili jsme poctivě Ferrari a také Mercedes, kdyby předtím Nico nezastavil - takže si odsud můžeme odvézt spoustu pozitiv.“

“Sedmá pozice možná není tak vzrušující - zejména poté, co jsme v závodě bojovali o čtvrté místo - tento víkend jsme ale odvedli dobrou práci a udělali krok vpřed,“ pochvaloval si Button.

Bodoval i druhý jezdec McLarenu Sergio Pérez, jenž skončil devátý. “Opravdu jsme potřebovali, aby pneumatiky, na kterých jsme startovali, byly v co nejlepší kondici, jedině tak mohla strategie dvou zastávek správně fungovat.“ To se však nakonec nepodařilo: “Po včerejší kvalifikaci jsme byli v dobré pozici na to, abychom získali hodně bodů, ale byli jsme ovlivněni jízdou na již použité primární sadě. Takže si bohužel myslím, že jsme v prvním stintu ztratili až příliš.“

“Měl jsem problémy se zádí vozu, musel jsem zajet do boxů dříve, než bylo plánováno, a pak jsem vjel do provozu a ztratil ještě více času, takže je to tak trochu škoda,“ litoval Mexičan.

Navzdory dnešnímu devátému místu jsou podle Péreze poslední závody důkazem lepšící se formy McLarenu. “Je pozitivní, že jsme znovu dojeli s oběma vozy na bodech. Myslím si, že s prací, kterou jsme odvedli v několika posledních závodech, můžeme být spokojeni - takovýto výsledek je povzbudivý pro každého v týmu, a je to hezký dárek, který můžeme poslat svým soupeřům před srpnovou přestávkou,“ dodal.    

Doporučujeme

Články odjinud