Grosjean: V Koreji bych se zachoval stejně jako Räikkönen

Grosjean: V Koreji bych se zachoval stejně jako Räikkönen

Romain Grosjean si už nedělá starosti se ztrátou druhého místa v Jeongamu, kde mu ho sebral týmový kolega Kimi Räikkönen.

Francouzský pilot zaváhal po zajetí safety caru v předposlední zatáčce, v důsledku čehož neměl na cílové rovince dobrou rychlost. Fin toho využil a předjel ho.

"Kimi to udělal správně, měl šanci získat druhé místo, a kdybych byl já vzadu, udělal bych to samé," řekl Grosjean. "Když jste druzí, chcete dojet druzí, proto jsem požádal (tým), ale je dobré, že jsme mohli závodit."

Grosjean byl v závěru závodu o trochu rychlejší, a proto žádal boxovou zeď, aby mu Räikkönen uvolnil místo. Tým to ale odmítl a sdělil mu, že jestli chce druhou pozici zpět, musí si ji vybojovat.

"Je to součást vztahu s týmem, věřím mu, že udělá to nejlepší, ať už je to cokoliv," komentoval Francouz. "Doufám, že už se to znovu nestane, a udělám maximum, ale v některých situacích je lepší vyměnit pozice vozů, když mají rozdílnou rychlost, strategii nebo tak."

Korea proto nezanechala na Grosjeanovi žádné stopy, v klidu byl už po závodě. "Bylo celkem snadné překonat tu frustraci, protože to byla moje chyba. Ani jsme o tom nehovořili," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud