Grosjean: V Austrálii zase všem připomeneme, co umíme

Grosjean: V Austrálii zase všem připomeneme, co umíme

Lotus loni navázal na dva úspěšné ročníky velice nepovedenou sezónou, na kterou chce letos dát zapomenout.

Romain Grosjean se nechal slyšet, že nastal čas, aby Lotus všem připomněl, jak konkurenceschopným týmem dokáže být.

Francouz se svým týmem zažil katastrofální sezónu 2014, která byla výrazným kontrastem ke dvěma předchozím ročníkům, v nichž Lotus bojoval o umístění na stupních vítězů.

Letošní předsezónní testy však jasně naznačily, že stáj z Enstone zaznamenala výrazný posun vpřed, přičemž nadcházející Velká cena Austrálie bude první šanci ukázat, kam může dosáhnout.

„Letošní sezóna bude z velké části o tom, připomenout lidem, jak dobří Lotus F1 Team a Romain Grosjean dovedou být,“ řekl rodák ze Ženevy. „Lidé ve formuli 1 mají velice krátkou paměť a je pravdou, že v roce 2014 jsme se z pohledu výsledků dost trápili.

Někteří lidé tak zapomněli na výkony, které jsme předváděli v letech 2013 a 2012. V letošní sezóně máme mnohem větší potenciál dosahovat lepších výsledků, takže se budeme snažit ukázat to v každém závodě. A není lepšího místa a příležitosti než v Albert Parku.

Loni touto dobou jsme byli ztracení, takže letošní rok je tím spíš pozitivní. Samozřejmě, ještě nás čeká nějaká práce a naše auto není perfektní, máme ale skvělý základ, na kterém můžeme stavět a já jsem si jistý, že své letošní E23 ještě hodně vylepšíme.“

Grosjean se chystá na svou čtvrtou sezónu u Lotusu v řadě, vstupuje do ní po dobré zimní přípravě také z osobního pohledu.

„Jsem v dobré pozici. Mám za sebou skvělou zimu, měl jsem možnost strávit nějaký čas se svou ženou a synem,“ řekl. „Dost jsem trénoval. Byl jsem v továrně a jezdil jsem s novým autem, takže celá předsezónní příprava šla dobře. Mířím do Austrálie nedočkavý, až skočím do auta a vyrazím na trať.“

Doporučujeme

Články odjinud