Grosjean: Stále není nic rozhodnuto

Grosjean: Stále není nic rozhodnuto

I když by angažování francouzského pilota mělo být pouhou formalitou, konečné rozhodnutí z úst šéfů Renaultu ještě nepadlo.

Robert Kubica tento týden oznámil, že se do začátku nové sezony nestihne dát zcela do pořádku a Renault s ním nemá, alespoň v úvodních závodech, počítat. To samozřejmě hraje do karet ostatním adeptům na závodní sedačku černozlaté stáje. Největší šance na obsazení druhého místa vedle Vitalije Petrova se dávají Romainu Grosjeanovi.

"Situace je taková, jaká byla předtím až na to, že rozhodnutí by nyní mohlo být rychlejší. Nebylo mi ale oznámeno, že by se to pohnulo dopředu," řekl Francouz v Brazílii.

Grosjean, který dostal příležitost už během volných tréninků v Abú Zabí, doufá, že tým o svých schopnostech přesvědčil a již brzy bude do role závodního pilota pro příští rok potvrzen.

"Vždy jsme věděli, že to bude (pro Kubicu) těžké, aby to stihl do startu příští sezony. Věděl jsem, že Abú Zabí bylo prvním kolem konkurzu - a že to bude skutečný test. Snad budu mít pod vánočním stromkem hezký dárek," nechal se slyšet letošní šampión GP2.

"Všichni musí být trpěliví. Dostáváme se odpovědi blíž, takže se o to všichni více zajímají - ale uvidíme. V současnosti není nic hotovo. Všechny signály jsou zelené, doufám, že to vyjde," doplnil.  

Doporučujeme

Články odjinud