Grosjean si s vozem opět nerozumí a neví proč

Grosjean si s vozem opět nerozumí a neví proč

Romaina Grosjeana postihly v Číně stejné problémy jako v prvních trénincích na předchozí Grand Prix. Chování vozu mu nevyhovuje a neví, jak to napravit.

Po závodě v Malajsii se Grosjean radoval, že konečně mohl s E21 jet tak, jak chtěl. Dokonce přiznal, že spíš než v technice byl problém v psychice. Ale v Číně je vše při starém.

"Je to třetí pátek v sezóně a potřetí ten stejný příběh," lamentoval. "Dopoledne jsme nasadili úpravy a bylo to hrozné. Pak jsme se vrátili k poslední závodní specifikaci a bylo to horší, ze špatného se to stalo velmi špatné."

V čem jeho problémy spočívají, netuší. Zatím mu nedokáží pomoci ani inženýři Lotusu. "Vidíme jen, že schází výkonnost v přítlaku. Uvidíme, co na tom pochopíme. Nemůžeme použít stejné nastavení jako Kimi, protože mi nefunguje."

U podobných problémů u některých jiných jezdců v minulosti bylo příčinou skryté poškození šasi. Lotus zatím neplánuje Francouzovi dát jiné, ale stát se to nakonec může. "Možná, uvidíme. Musíme se podívat na detaily, bude to možnost," dodal Grosjean.

Doporučujeme

Články odjinud