Grosjean se stal manažerem týmu Haas pro esport | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Grosjean se stal manažerem týmu Haas pro esport

Pro americkou stáj Haas už Romain Grosjean v této sezoně závodit nebude, přesto zůstane její součástí. Prostřednictvím vlastního týmu R8G se bude starat o aktivity Haasu na poli esportu.

V letech 2016 až 2020 odstartoval francouzský pilot v barvách Haasu do 98 velkých cen, té poslední v loňské sezoně se však po hrozivé havárii v Bahrajnu nezúčastnil. V Abú Zabí Grosjean chyběl kvůli popáleninám rukou.

Závodní kariéra rodáka z Ženevy bude pokračovat u týmu Dale Coyne Racing v zámořském seriálu IndyCar, pracovní povinnosti však budou Grosjeana neustále držet v kontaktu s Haasem. Francouz se bude prostřednictvím vlastního esportového týmu R8G start o aktivity americké stáje právě na scéně esportu a virtuálních závodů.

Grosjeanův R8G bude zastupovat Haas v oficiálním virtuálním seriálu F1.

„Jsem velmi šťastný, že se budu prostřednictvím mého týmu R8G starat o účast Uralkali Haas F1 Team v této sezoně F1 Esports Pro Series,“ uvedl francouzský závodník pro f1i.com.

„V esportu působím již rok a věřím, že si náš tým vede dobře. Mít možnost pomoci v tomto směru Haasu a závodit společně s nimi, víte, to je skvělý příběh.“

„Bude to skvělé pokračování vztahu, který jsme si vybudovali. Velmi se těším na první závody a na to, čeho budeme společně v esportových podnicích schopni dosáhnout.“

Grosjeanova esportová stáj působí v různých virtuálních šampionátech a na různých platformách včetně simulátorů rFactor2 či Assetto Corsa. Zaměstnává 17 profesionálních simracerů.

„V kontextu naší účasti v minulých sezonách se jedná o významný skok kupředu. Jsme se vědomi toho, že naším partnerem je skupina, která dobře chápe nároky esportového prostředí a která nám může pomoci posunout se na další úroveň,“ věří šéf stáje Haas Günther Steiner.

Doporučujeme

Články odjinud