Grosjean se srazil se svištěm. Může za to FIA? [+video]

Grosjean se srazil se svištěm. Může za to FIA? [+video]

Romain Grosjean se ve druhém tréninku srazil se svištěm (nebo spíše bobrem). Francouze překvapilo, že svišť vůbec na trati byl.

Formule 1 pamatuje případy, kdy se na trati objevilo zvíře. V Kanadě to byli ptáci, v Rakousku před mnoha lety přeběhla přes trať srnka a podobných příkladů bychom našli více.

Romain Grosjean se ve druhém tréninku na rovince před cílovou rovinkou srazil se svištěm.

Grosjean si z kolize odnesl poškození předního křídla a to zrovna o závodním víkendu, ve kterém má Haas nedostatek náhradních dílů.

„Byla to velká srážka,“ řekl Grosjean. „Bylo to velké zvíře. Mrzí mě to, protože bylo vidět v televizi před začátkem tréninku ve 13. zatáčce a to je přesně tam, kde jsem ho trefil.“

Jezdec Haasu má pravdu. Na záběrech byl skutečně svišť vidět, ale nikdo se zřejmě neměl k tomu, aby ho z trati vyhnal. Tomu se také podivoval Grosjean.

„Cítil jsem velký náraz. Pokud by se to stalo v závodě, byl by to konec. Poškození bylo docela velké.“

zvire.jpg
Foto: Haas

Na dotaz webu Motorsport.com, zda mělo ředitelství závodu zvíře z trati odstranit, reagoval Grosjean: „Nevím. Je divné, že bylo natočeno, takže si byli vědomi toho, že tam je, a nebylo odstraněno. Viděl jsem to na obrazovce, ale nevíte, zda tam stále je nebo ne.“

S vozem i vylepšeními byl Grosjean po pátku spokojený. 

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud