Grosjean nesmí ani lyžovat

Grosjean nesmí ani lyžovat

Romain Grosjean prozradil, že je smluvně velmi omezený ve sportech a aktivitách, které může praktikovat mimo formuli 1.

Jezdci mívají ve svých kontraktech přesně dáno, co smějí a co nesmějí, přičemž jejich možnosti se spíše zmenšují. Důvodem jsou různé nehody, které je můžou omezit nebo dokonce ukončit kariéru jako v případě Roberta Kubici.

U různých týmů se ale omezení liší. U Lotusu jsou hodně přísní, Grosjean nesmí v zimě ani lyžovat. "Dřív jsem hodně lyžoval, protože můj děda byl vicemistr světa v roce 1950," uvedl pro Le Figaro. "Ale teď už jsou to tři roky, co jsem nelyžoval, protože podle smlouvy nesmím."

"I kdybych jako egoista měl chuť jít si zalyžovat, řekl jsem si, že kdybych si zlomil nohu, nedal bych se do konce ledna dohromady pro práci s týmem. Takže jsem si zvykl odjíždět za sluncem!"

Letos ale nemusel pospíchat na první testy, protože je Lotus vynechal. Teď toho ani nelituje. "Pracovali jsme na fyzičce s mým fyzioterapeutem," popisoval svůj náhradní program. "Když jsem viděl, co se dělo (problémy Renaultu), řekl jsem si, že není špatné být daleko od okruhů."

Francouz ale věří, že jeho krajané pohonnou jednotku vyladí. "Určitě vám to na klidu nepřidá, ale jestli je ve formuli 1 výrobce motorů, který dokáže takovou situaci zvrátit, je to právě Renault. Věřím jim, že udělají motor spolehlivým. Už v Bahrajnu nasadí úpravy."

A bude to právě pouštní okruh, kde Grosjean zjistí, jak moc se povedl letošní Lotus E22. "Odjel jsem pár jízd (v simulátoru), ale nemůžu se dočkat, až auto poznám ona okruhu. Teprve až po jízdě v lotusu budu moc říct, jestli nás simulátor nasměroval dobře."

Doporučujeme

Články odjinud