Grosjean: Nejsme připraveni na Melbourne, ale to není nikdo

Grosjean: Nejsme připraveni na Melbourne, ale to není nikdo

Romain Grosjean byl po testech v Bahrajnu velmi zklamaný s průběhem zimních příprav a v prvním závodě by se radoval jen z šachovnicové vlajky.

Lotus vynechal první testy v Jerezu a jezdil jen v Bahrajnu, ale svůj vůz nestihl vyladit nejen kvůli problémům s pohonnou jednotkou.

"Tyto technologie jsou nové a ještě nejsou dokonalé," komentoval Grosjean. "Je na nás, abychom překonali své problémy. Děláme pro to maximum, platí to i pro Renault ve Viry-Châtillon. Doufám, že ty dva týdny, které nás dělí od první Grand Prix, budou stačit na dosažení lepší úrovně spolehlivosti a zvýšení výkonnosti."

Do Austrálie ale Lotus v každém případě přijede nepřipravený, protože některé věci už prostě stihnout nemůže. Grosjean ale dodává, že v tom není sám.

"Nepodařilo se nám odjet simulaci závodu, ani si vyzkoušet start do závodu. Na Melbourne nejsme připravení, ale myslím, že to ve skutečnosti není žádný tým. Bylo by dobré vidět šachovnicovou vlajku a získat v Austrálii pár bodů."

"Doufám, že to za dva týdny bude lepší. Na začátku sezóny bude třeba využít sebemenší příležitost, která se nám naskytne."

Doporučujeme

Články odjinud