Grosjean: Nejsem blázen, riziko si uvědomuji

Grosjean: Nejsem blázen, riziko si uvědomuji

Romain Grosjean znovu hovořil o svých loňských nehodách. Je přesvědčený, že problémy v prvních kolech už mít nebude.

Kvůli četným kolizím málem přišel na konci roku o místo, ale jak už dříve připustil, na vině byla přehnaná snaha získat dobrý výsledek.

"Nemyslím, že cílem je vyhrát za každou cenu, protože mým snem je se jednou stát mistrem světa. Je ale pravda, že abyste se stali mistrem světa, musíte vyhrávat závody, takže je třeba dávat si pozor a neplést cíle," vysvětloval Grosjean v televizi France 2.

"Tím jsem si loni vysloužil přezdívku ´blázen prvního kola´. Ale je třeba to vrátit do kontextu. Mark Webber ji použil, když vystoupil z auta v Japonsku, měl v sobě ještě všechen závodní adrenalin."

"Já určitě nejsem blázen, riziko si uvědomuji, pracoval jsem na tom a napravil své chyby. Omluvil jsem se, víc jsem udělat nemohl. V posledních pěti závodech jsem už problémy neměl a není důvod, abych je měl."

Grosjean se v rozhovoru také prořekl a předstihl oficiální oznámení Lotusu o termínu prezentace nového vozu E21, když popisoval své plány.

"Co se týče příštích týdnů, čekají mě fyzické přípravy spolu s představením nového auta na konci měsíce, pak v únoru bude každý jezdec testovat šest dní a nakonec začátek sezóny v březnu," uvedl.

Pro zajímavost dodal, že má zákaz všech rizikových činností, takže si v zimě nemůže například ani zalyžovat.

Data prezentací svých vozů zatím potvrdily jen tři týmy.

Doporučujeme

Články odjinud