Grosjean: Myslel jsem, že zase napíchnu kluky před sebou

Grosjean: Myslel jsem, že zase napíchnu kluky před sebou

Romain Grosjean se v Melbourne potýkal s těžko ovladatelným vozem a bál se, že po startu způsobí další nehodu. Nakonec se potížím vyhnul, ale uplynulý víkend označil za katastrofu.

Vyhýbat se kolizím je jedním z hlavních letošních úkolů Romaina Grosjean. Své šéfy ale málem znovu naštval už v Austrálii.

"Button byl v první zatáčce hodně optimistický, najel mi na vnitřek," popisoval svůj start do prvního závodu pro RMC. "Na levé straně jsem měl force indii a ocitl jsem se v sendviči. Nemohl jsem nic dělat."

"Pak jsem ve třetí zatáčce zabrzdil na stejném místě jako všichni ostatní, ale zablokovala se mi kola a myslel jsem si, že zase napíchnu kluky před sebou. Nevím, co se stalo, s autem byl opravdu nějaký technický problém."

Grosjean se incidentu vyhnul, ale jen za cenu ztráty několika pozic. Probít zpět se mu moc nedařilo, protože si s vozem nerozuměl.

"Co se mě týče, byla to úplná katastrofa. Auto vůbec nefungovalo, hlavně v prvních stintech. Nevím, co se stalo. V autě jsem musel všechno přenastavit, rozložení brzdné síly, diferenciál..."

"Musíme zjistit, jestli nebylo něco rozbité. V některých závodech to nejde. Tady jsem dokončil, ale bylo to těžké. Byl jsem na bodech, to byl cíl. Mysleli jsme si, že jich dovezeme víc, ale aspoň něco."

Francouz je přesvědčený, že s jeho vozem muselo být něco v nepořádku. Na druhé straně ho povzbuzuje, že Kimi Räikkönen dokázal vyhrát. "Ano. Nemysleli jsme si, že tu budeme moci vyhrát. Mířili jsme tak na čtvrté nebo páté místo. Jeho auto fungovalo velmi dobře. Zjistíme, co bylo za rozdíl mezi našimi vozy, a budeme pracovat."

Doporučujeme

Články odjinud