Grosjean: Měli jsme katastrofální zimu, ale auto má papírově na vítězství

Grosjean: Měli jsme katastrofální zimu, ale auto má papírově na vítězství

Podle dat z vývoje se Lotusu znovu podařilo postavit dobré auto. Ale protože v zimě téměř nejezdilo, tým si to nemohl ověřit.

Protože měli enstonští inženýři s vývojem E22 zpoždění, musel Lotus vynechat první předsezónní testy v Jerezu. V těch dvou zbývajících v Bahrajnu ale moc nejezdil kvůli technickým problémům.

„Byla to katastrofální zima,“ lamentoval Grosjean. „Renault měl své problémy, my jsme měli své, ale několik věcí jsme se naučili během toho krátkého jezdění. A všechny tyto věci, pokud je zvládneme, jsou už krok vpřed.“

„A jsem si jistý, že Renault vylepšuje software a že se věci zlepší. Auto je dobré.“

Majitel týmu Gérard Lopez to už říkal, podle dat z vývoje je E22 velmi rychlý monopost, ale ještě se to musí potvrdit na trati. Podle Grosjeana by měl být dokonce vítězný.

„Těžko říct. Papírově ano, ale zatím jsme nedokázali pořádně jezdit na trati.“

Lotus jezdil v testech tak málo, že mu schází spousta důležitých informací. „Neznáte hodně věcí, závodní simulaci, nastavení, starty, safety car, kvalifikační režim, předjíždění nebo bránění,“ uvedl Francouz.

„Trochu to zvyšuje tlak, že se tohle všechno musíte naučit během závodního víkendu, což není ideální, ale tak to teď je. Nemůžeme nic dělat, jen brát věci tak, jak budou každý den přicházet, a odškrtávat si co nejvíc věcí.“

Technický ředitel týmu Nick Chester přiznal, že Lotus bude potřebovat „trochu štěstí“, aby australskou Grand Prix dokončil.

grosjean0.jpggrosjean1.jpgmaldonado.jpg

Doporučujeme

Články odjinud