Grosjean měl dostat zákaz startu na víc závodů, míní Kobajaši

Grosjean měl dostat zákaz startu na víc závodů, míní Kobajaši

Kamuj Kobajaši, který obvykle nemívá ke kontaktu se soupeři na trati daleko, by Romainu Grosjeanovi zakázal závodit ve více než jen jedné Grand Prix.

Grosjean si v Monze odbyl trest za postartovní nehodu ze Spa. Do vozu nesměl v Itálii usednout a dění sledoval jen z garáže a boxové zdi.

"Jeden závod (zákaz), to mě opravdu překvapilo," komentoval Kobajaši pro BBC. "Očekával jsem víc než jeden závod. Měl sedm nehod v 12 závodech. To je víc než polovina. Je to moc. Tři z nich byly nehody se mnou. Nebyla to moje chyba. Pořád s někým bourá."

Podle japonského pilota se francouzský soupeř až moc snaží v prvních kolech. Závody jsou dlouhé, takže mu doporučil trpělivost. Za vzor mu dává týmového kolegu u Lotusu.

"Proč tito jezdci chtějí skončit v první zatáčce, nebo tolik riskovat na začátku?" ptal se. "Závody jsou dlouhé a nevíme, co se stane. Jestli chtějí skončit tak brzy, je to trochu překvapivé. Každý jsme nějaký."

"Jezdci, kteří jsou ve formuli 1 dlouho, nemají tolik nehod. Dobrým příkladem je Kimi. Nikdy na začátku neriskuje. Ale pak je najednou na pódiu. Je dobrým příkladem pro svého týmového kolegu, snad se (Grosjean) v příštím závodě vrátí silný."

Doporučujeme

Články odjinud