Grosjean: Jsme nejpomalejší z týmů Renaultu, ale musíme mířit na body

Grosjean: Jsme nejpomalejší z týmů Renaultu, ale musíme mířit na body

Romain Grosjean se navzdory špatným zimním testům nevzdává a v Austrálii nechce jen testovat, má v plánu závodit o dobrý výsledek.

Technický ředitel Lotusu Nick Chester sice prohlásil, že na slušnou formu může tým pomýšlet nejdřív ve třetím závodě, ale Grosjean to nechce slyšet.

"Nebudou to testy," řekl k australskému závodnímu víkendu pro Autosport. "Musíme se pokusit získat body. Být tam a jen soutěžit je hezké, ale to nechceme."

"Nejsme v příjemné situaci, ale to neznamená, že je konec. Pokud dokážeme na začátku sezóny zachránit co nejvíc bodů, tak pak můžeme dohánět."

Podle Grosjeana je teď Lotus nejpomalejší z nejpomalejších, tedy z týmů, které používají motor od Renaultu. Problém může pro enstonskou stáj být pouhé dojetí do cíle, byť pomalým tempem.

"Ne, na nic se nám nepodařilo přijít. Nesouvisí to s tím, s jak velkým výkonem pojedeme. A nikdo nechce jezdit s polovinou elektrického výkonu, protože byste ztráceli pět sekund na kolo."

"Nebude to příjemné, ale takové situaci čelíme. Můžeme se jen snažit být co nejlepší, dokud nedorazíme na Grand Prix a nezjistíme, jaké to je závodit v 300 km/h se 100 kilogramy paliva."

Doporučujeme

Články odjinud