Grosjean je rychlejší než Button, říká Magnussen

Grosjean je rychlejší než Button, říká Magnussen

Kevin Magnussen má za sebou pět sezón, ale během nich dokázal projít třemi týmy a vyzkoušet si pohonné jednotky od všech současných výrobců. Měl také několik týmových kolegů.

Týmovým kolegou Magnussena u McLarerenu byl v roce 2014 Jenson Button. V Renaultu jim byl Jolyon Palmer a u Haasu Romain Grosjean.

„Když se podíváte na balíček jako celek – člověka, chemii, časy na kolo a tak dále – tak je Jenson nejlepší týmový kolega, kterého jsem měl,“ řekl Magnussen pro BT. 

„Ale není pochyb o tom, že Romain je rychlejší než Jenson. Když mu všechno sedne, je Romain na jedno kolo mimořádně rychlý.“

Grosjean byl v kvalifikaci v průměru o 0,25 s rychlejší než Magnussen. V kvalifikačním skóre Magnussena porazil. „Znamenalo by to pro mě něco v případě, že bych ho porazil,“ směje se Magnussen. Podle něj to může mít smysl snad jen tehdy, když jezdce sledují velké týmy.

V závodech se však v první polovině sezóny Grosjean trápil. Měl velké množství nehod a incidentů. Spokojené s ním nebylo ani vedení Haasu. Nakonec se ale situace zlepšila. 

„Romain se vrátil po náročném období a mohlo se zdát, že já udělal krok zpět,“ pokračuje Magnussen. „Ale nebylo tomu tak. Bylo to tím, že on se vrátil na svou nejvyšší úroveň.“

Podle Magnussena Grosjeanovi vyhovovala vylepšení, která Haas v průběhu sezóny nasadil. „Celkově byl lepší, ale na rozdíl od Romaina, já jsem mohl řídit i to předešlé auto.“

Foto: Getty Images / Drew Gibson

Doporučujeme

Články odjinud