Grosjean je hrdý na to, jak dokázal v průběhu roku zlepšit své výkony

Grosjean je hrdý na to, jak dokázal v průběhu roku zlepšit své výkony

Romainu Grosjanovi se vstup do letošní sezóny formule 1 nepovedl. Ve druhé polovině roku se však dokázal zlepšit a porážet svého týmového kolegu Kevina Magnussena. Francouzský pilot týmu Haas je na svůj výkon pyšný.

Grosjean nedokázal v prvních osmi závodech letošní sezóny bodovat. Magnussen naopak získal 27 bodů. V devátém závodě v Rakousku však Grosjean prolomil smůlu a dojel čtvrtý, což je nejlepší výsledek amerického týmu ve formuli 1.

Do konce sezóny pak dojel na bodech ještě sedmkrát, nicméně po diskvalifikaci z Velké ceny Itálie přišel o šesté místo získané na okruhu v Monze.

„On (Magnussen) bodoval hodně na začátku roku a já nezískal nic. Pak tu bylo samozřejmě osm bodů z Monzy, o které jsem přišel. Nebyly to žádné jeden nebo dva body, byla to pořádná porce, téměř polovina (19bodového) rozdílu,“ řekl Grosjean Autosportu.

„Myslím, že od Německa jsem měl navrch. Začátkem roku odvedl skutečně dobrou práci. Byl pátý v Bahrajnu, to je 10 bodů, pak pokračoval a já měl buď problémy, nebo jsem zkrátka dělal chyby a nebodoval jsem. Ano, ztráta je velká, ale původně byla větší a myslím, že jsem odvedl skvělou práci při návratu. I v kvalifikaci, byl jsem míle daleko, a nakonec jsem si vedl celkem dobře,“ hodnotí Francouz.

Grosjean byl v první polovině sezóny zapleten také do několika incidentů. Podle svých slov pomohla jeho zlepšení ke konci roku také skutečnost, že si urovnal myšlenky v hlavě.

„Samozřejmě, byl jsem frustrovaný, naštvaný, bylo to těžké. Byl jsem hodně kritizován. Věděl jsem ale, že když to bude v pořádku, tak se všechno vyřeší a já se vrátím. Bylo tam několik chyb, smůla, všechno dohromady. Chyby, které bych se svými zkušenostmi neměl dělat,“ přiznává 32letý pilot.

„Nicméně, vždy je důležitý způsob, jakým reagujete a vracíte se zpět. Ve sportu není žádný střed, je to buď dobře nebo špatně.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud