Grosjean dostane v Indii Coanda výfuky, Räikkkönen nové křídlo

Grosjean dostane v Indii Coanda výfuky, Räikkkönen nové křídlo

Tým Lotus vyrovná v nadcházejícím závodě v Indii nasazení nových dílů mezi svými jezdci, v Koreji měl každý jen něco.

Velkou změnou na Lotusu E20 byly v Koreji Coanda výfuky, jezdil s nimi ale jen Räikkönen. "Pro náš Coanda systém to byl solidní debut a v Indii ho použijí Kimi i Romain," uvedl technický šéf týmu James Allison. "Byly jsme celkem spokojení s tím, jaký výkon podal při prvním nasazení."

"Věděli jsme, že první nasazení bude doprovázet menší ztráta výkonu motoru, ale doufali jsme ve zlepšení přítlaku a byli jsme nadšení, že jsme ho na trati skutečně dosáhli. Už první verze byla krokem vpřed ve srovnání s naším předchozím systémem, ale od tohoto balíku očekáváme víc, jak upravujeme výfuky, abychom získali zpět většinu ztraceného výkonu."

Coanda výfuky budou v Indii novinkou pro Grosjeana, zatímco se Räikkönen může těšit na nové křídlo. "Romain v Koreji použil nové přední křídlo, které se ukázalo být mírným krokem vpřed, v Indii ho budou mít oba jezdci," potvrdil Allison.

Stejně jako všechny ostatní týmy se Lotus snaží ve vývoji najít co nejlepší kompromis mezi třemi vozy, tím letošním, tím pro příští rok a monopostem pro sezónu 2014. Za dva roky přijde velká změna pravidel, takže otázka je, zda vsadit na ní, nebo třeba investovat víc do současného a příštího vozu, a pokusit se získat maximum ze současných regulí.

"Jde o velmi jemnou rovnováhu a představuje to fascinující výzvu," řekl k rozložení vývojových prostředků Allison. "Na konci roku 2014 bychom se měli dozvědět, jestli jsme udělali správná rozhodnutí."

Doporučujeme

Články odjinud