Grosjean: Do Haasu jsem nešel s vidinou možného přestupu k Ferrari

Grosjean: Do Haasu jsem nešel s vidinou možného přestupu k Ferrari

Romain Grosjean řekl, že za jeho rozhodnutím přestoupit do týmu Haas nebyla šance možného budoucího přestupu k Ferrari.

Americký tým úzce spolupracuje s Ferrari, od kterého odebírá nejen pohonné jednotky, ale v mezích pravidel formule 1 také další díly šasi. Podle některých názorů se přitom Grosjean mohl v týmu Haas připravit na svůj budoucí přestup do Ferrari.

Ferrari však má v posledních letech stabilní sestavu Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen, která podle všeho zůstane nezměněná také v sezóně 2019. Na Räikkönenovo místo se navíc v průběhu působení Grosjeana u týmu Haas objevil další vážný kandidát: Charles Leclerc, který letos absolvuje svou první sezónu ve formuli 1 s týmem Sauber.

Grosjeanovi se naopak letos příliš nedaří, což oslabuje jeho šance na přestup do Ferrari. Francouz má však stále možnost zůstat u týmu Haas i pro příští rok.

Na otázku, zda Leclercovy výsledky pohřbily jeho šance na přestup do Ferrari, Grosjean pro Motorsport.com řekl: „Stále se chci pokusit být mistrem světa. Nikdo neví, co bude v roce 2021 (kdy začnou platit nová pravidla - pozn. redakce) a já doufám, že tu bude větší šance (pro více týmů) vyhrávat závody.“

„Uvidíme, jaká bude budoucnost. Jsem velmi rád, že jsem toho součástí. Haas je teď nejlepším týmem ze středu pole, proto sem všichni chtějí. Vedeme si skvěle a já sem nikdy nepřišel, abych šel do Ferrari. Nikdy bych neskrýval skutečnost, že mým snem je jít do Ferrari, ale nebylo to tak, že 'Jdu do Haasu, abych šel do Ferrari'.“

Grosjean také vyzdvihl Leclercovy výkony v jeho premiérové sezóně. Francouz nicméně upozorňuje na skutečnost, že druhá sezóna pilota ve formuli 1 může být mnohem náročnější než první.

„Před formulí 2 jsem ho příliš neznal, ve F2 byl ale samozřejmě velmi silný a skvěle si vede i letos,“ řekl Grosjean o Leclercovi.

„Podle mě je druhá sezóna vždy těžší než ta první. V první nejsou žádná očekávání, ale ve druhé už se od vás očekává více, obzvlášť pokud nakonec skončí ve Ferrari. Bylo by zajímavé to sledovat. Jak jsem řekl, je velmi, velmi dobrý a celkově Sauber se výrazně zlepšil.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud