Grosjean: Chtěl bych jednoho dne dostat Haas na pódium

Grosjean: Chtěl bych jednoho dne dostat Haas na pódium

Francouz přitom zároveň sní o sedačce u Ferrari.

Romain Grosjean by rád jednou stanul v barvách týmu Haas na stupních vítězů. Příležitost by měl mít i v příští sezóně, jelikož má smlouvu i na rok 2017.

Francouz se netají tím, že jeho snem je závodit pro Ferrari. Italská stáj však pro příští sezónu prodloužila smlouvu s Kimim Räikkönenem. Zatím se tak snaží navázat na letošní bodové úspěchy s debutujícím Haasem a přidat i pódiové umístění.

„Jsem si jistý, že za tím rozhodnutím (Ferrari) je nějaký důvod,“ řekl Grosjean reportérům na Hungaroringu. „S novými pravidly, velkými změnami tak nějak chcete zachovat stejné jezdecké složení.

Já jsem nikdy neskrýval fakt, že bych jednoho dne chtěl pro Ferrari závodit, ale... Zatím to rozhodně není problém, to rozhodnutí. Tady jsem spokojený.

Odvádíme dobrou práci a já bych vážně chtěl jednoho dne dostat Haas na pódium. Musíme tedy trochu zapracovat, abychom toho dosáhli, ale kdo ví? Možné je všechno.“

Premiérová sezóna Haas měla zatím silné i slabé stránky, obecně je však považována za úspěšnou, neboť tým se zásluhou Grosjeana již čtyřikrát dostal do první desítky a posbíral 28 bodů. Francouz proto věří, že naděje na pódium by se mohly zhmotnit.

„Když jsem podepsal, bylo v plánu v roce 2016 vstoupit do formule 1, v roce 2017 si vést lépe a v roce 2018 ještě lépe. Takže hádám, že cílem je být na tom lépe, než jsme letos, což bude výzva, protože už si celkem dobře vedeme a teď bojujeme s některými většími týmy.

Celý projekt začal brzy, projekt pro rok 2017 začal také brzy. Přicházejí k nám další schopní lidé, protože jsme ukázali, že Haas F1 Team je opravdu silný a má silné finanční zázemí a všechno jde podle plánu.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud