Grosjean chce ve formuli 1 závodit do čtyřiceti

Grosjean chce ve formuli 1 závodit do čtyřiceti

Romain Grosjean očekává, že zůstane ve formuli 1 až do svých čtyřiceti let. Francouzský pilot má podle svých slov stále F1 co nabídnout.

Grosjean do F1 vstoupil v roce 2009 a po dvouleté přestávce se vrátil v roce 2012. Od té doby závodil za Lotus a od roku 2016 za tým Haas.

Příští rok bude Grosjean čtvrtým nejstarším pilotem ve startovním poli. Zdůraznil však, že má stále motivaci pokračovat.

„Už jsem ve formuli 1 osm let, věřím, že mám před sebou ještě dalších šest, sedm nebo osm. 39letý Kimi (Räikkönen) podepsal dvouletou smlouvu! Já začal (ve F1) v 27 letech, takže to není takové, jako bych začal v sedmnácti,“ řekl Grosjean v rozhovoru pro Motorsport Monday.

„Je mi 32 a mám za sebou šest let ve F1 (v řadě), můžu tu být ještě šest, sedm. Myslím, že dokud budu podávat dobré výkony, budu na to mít energii. Spousta jezdců ztratila svůj... znáte Fernanda (Alonsa), proč byl v rádiu tak frustrovaný a naštvaný?“ vzpomíná Grosjean na dvojnásobného mistra světa, který po této sezóně ukončil své působení ve formuli 1.

„Podle mého názoru je to proto, že neztratil tu svou touhu po vítězství, a vy vždy chcete vyhrávat, takže když nevyhrajete tři, čtyři, pět let, vaše auto je na h**** a vy to víte, jste frustrovaní,“ říká.

„Další jezdci, nebo sportovci obecně, jsou šťastní za (výdělek) X milionů za rok (nebo říkají) 'Dělám, co mě baví'. Jsem celkem stejný jako Fernando. Nikdy jsem neztratil tu touhu, že bych mohl vyhrát závod,“ uzavírá Francouz.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud