Grosjean: Byla to pro mě jedna z nejsložitějších kvalifikací

Grosjean: Byla to pro mě jedna z nejsložitějších kvalifikací

Jezdci Lotusu se na startu do Velké ceny Austrálie postaví společně do čtvrté řady. Kimi Räikkönen si totiž v dnešní kvalifikaci vyjel sedmé místo, Romain Grosjean místo osmé.

První letošní kvalifikace nevyvolala v táboru Lotusu žádné velké emoce. Oba jezdci se dostali až do třetí části kvalifikace, zároveň ale žádné oslnivé výsledky nepředvedli.  Kimi Räikkönen i Romain Grosjean v poslední části oba odjeli jen jedno měřené kolo na suchých pneumatikách, což je podle nich spolu s ošidnými podmínkami na trati důvodem jejich ne úplně vysněného umístění.

"Kvalifikace byla v pohodě," hodnotí finský pilot. "Na suchách pneumatikách jsme odjeli jen jedno kolo, ve kterém se mi to na mokrých částech trati ještě párkrát sklouzlo. Ztratil jsem kvůli tomu nějaký čas, což je pro mě zklamání. Zdá se však, že auto je na tom celkem dobře," ujišťuje.

"Bylo rychlé, ale když máte jen jedno kolo na suchých pneumatikách, a to ještě na vlhké trati, není zrovna jednoduché zajet rychlý čas. Vypadá to, že se počasí mění hodně rychle. To jsme ale v Melbourne viděli už dřív. Je to ale pro všechny stejné a v závodě tomu nebude jinak," uzavírá své pokvalifikační prohlášení mistr světa z roku 2007.

Räikkönenův týmový kolega po dnešku ale pozitivní náladou zrovna neoplývá. "Tohle musela být jedna z nejošidnějších kvalifikací, jaké jsem kdy měl," stěžuje si Grosjean. "To odložení přes noc a smíšené počasí z ní udělaly velkou výzvu. Ve třetí části jsme na suchých pneumatikách mohli zajet jen jedno rychlé kolo, což je škoda, protože je těžké najít v tomto typu schnoucích podmínek hranice. V zatáčce číslo tři se mi trošku zablokovalo auto, což mě stálo kapku času. Mohlo to tedy být o malinko lepší, ale hlavní je, že oba vozy máme pro začátek na bodovaných pozicích. Závod je dlouhý a zdá se, že bude suchý, takže uvidíme, co s tím odsud můžeme udělat."

Doporučujeme

Články odjinud