Grosjean by si na pódium nevsadil ani za mák, Räikkönen čelil vulgaritám

Grosjean by si na pódium nevsadil ani za mák, Räikkönen čelil vulgaritám

Francouzský závodník výborným výkonem napravil pokaženou kvalifikaci, Fin pro změnu doplatil na volbu strategie a s týmem si vyměnil nelichotivé výrazy. [AKTUALIZOVÁNO]

Včera Romainovi Grosjeanovi a Lotusu risk nevyšel a výsledkem byla sedmnáctá pozice na roštu. V závodě se Grosjean opět pokusil o riskantní strategii, tentokrát však už úspěšně. 

"Po startu ze sedmnáctého místa jsem si nedával moc velké naděje. Nejlepší strategie na počítači mluvila maximálně o čtvrtém místě. Na třetí místo bych si býval nevsadil ani za mák. Vůz se začal chovat stejně jako v pátek. Rychlost v závodě byla skvělá. Stejně jako včera jsme se rozhodli pro odvážnou strategii. Nemělo cenu vsadit na jistotu. Vyplatilo se to a jsme na stupních vítězů. 

Kimi byl ve složité situaci. Zvolil jsem vnější stopu a Kimi mě v tu chvíli neviděl. Věděl jsem, že si musím hlídat motor a že za námi je Felipe s čerstvějšími pneumatikami. Ztratil jsem trochu času, ale nic se nestalo. Hlavní je, že jsme se dostali na pódium a že se v nejbližších závodech můžeme spolehnout na dobré auto," nechal se slyšet Grosjean.

Také Räikkönen se společně s týmem pokusil využít strategii k posunu kupředu. Nebyla však úspěšná. Räikkönen jel ke konci závodu na výrazně opotřebovaných pneumatikách a nedokázal se udržet před soupeři. O pozdvižení se postarala rádiová komunikace (Alan Permane: "Kimi, uhni k**** z cesty!" Kimi Räikkönen: "Nekřič na mě, k****. Uhnu, ale až budu mít příležitost. Ne v rychlé zatáčce.") mezi ním a boxovou zídkou. Jednalo se o chvíli, kdy Räikkönen nechtěl uposlechnout rozkaz týmu, podle kterého měl Grosjeana pustit před sebe.

"Prvních snad dvacet kol jsme jeli bez brzd. Masivně se přehřívaly, takže vždy, když jsem někoho dojel, mi vůz přestal brzdit. Na konci už pneumatiky ztrácely rychlost, takže dnešek byl zklamáním. Věděl jsem, že pneumatiky odejdou dost rychle. Nebylo ale moc co ztratit, buď jsem se mohl pokusit dojet, nebo zajet do boxů na další zastávku. Nakonec to nevyšlo," řekl Räikkönen.

Doporučujeme

Články odjinud