Grosjean by se o pololetním vysvědčení ocenil 7,5 body z 10

Grosjean by se o pololetním vysvědčení ocenil 7,5 body z 10

Francouzský pilot Lotusu příjemně překvapuje rychlostní vyrovnaností s Kimim Räikkönenem, uvědomuje si ale, že jeho bodové konto mohlo být větší.

Lotus si dosavadní průběh sezony může jen pochvalovat. V boji o Pohár konstruktérů se nyní pohybuje na třetím místě, přeskočil dokonce McLaren. Kimi Räikkönen je mezi jezdci na pátém místě se třiaosmdesáti body, Romain Grosjean je sedmý, bodů má o dvaadvacet méně. Piloti černozlatých vozů se již několikrát dostali na stupně vítězů, jen ten nejvyšší jim stále uniká. Podle mnohých je to však jen otázka času. 

Grosjeanova bodová ztráta na Räikkönena by mohla být menší, nebýt několika zbytečných odstoupení ze závodu. Mladý Francouz si tento fakt uvědomuje a také proto není se svým výkonem stoprocentně spokojen.

"Víte, jsem perfekcionista, chci se pořád zlepšovat, a tak nemůžu být úplně spokojený, neboť ne vše proběhlo na sto procent. Na druhou stranu si uvědomuji, že je to moje první celá sezona ve formuli 1, mám na kontě dvě pódia, nebýt technických problémů i tři a už pomýšlím na to, že bych mohl získat nějaké to vítězství. Povzbuzují mě taky povedené závody jako ten poslední v Silverstone, kde se mi dařilo předvádět pěkné předjížděcí manévry a bojoval jsem s mistrem světa. Ohodnotil bych se tak 7,5 body z 10," řekl Grosjean v tiskové zprávě Lotusu pojednávající o nadcházející Velké ceně Německa.

Grosjean by ke svým dvěma umístěním v trojici nejrychlejších v Hockenheimu přidal i třetí, to ovšem bude ztíženo penalizací za výměnu převodovky (psali jsme zde). Šéf týmu Éric Boullier ovšem ambice uchovává velké a s ničím menším než pódiem by z Německa odjíždět nechtěl. Vítězství by dle něho nebylo nerealistickou představou.

Doporučujeme

Články odjinud