GP2 engine! Alonso inspiroval tvůrce hry F1 2018

GP2 engine! Alonso inspiroval tvůrce hry F1 2018

Už za pár dní bude mít premiéru nová oficiální hra F1 2018. Tvůrci se tentokrát inspirovali Fernandem Alonsem a nejde o jeho výkony na trati.

„Fernando Alonso nás velmi inspiroval,“ řekl pro RaceFans šéf vývojářů hry Lee Mather.

Podle Mathera se Alonso dostal do takové fáze kariéry, že má natolik velký respekt, že může říct prakticky cokoliv. Jeho komentáře pak mohou mát vliv na motivaci týmu. 

„Řekli jsme si, že by bylo ve hře skutečně zajímavé, kdyby mohl hráč ovlivnit negativně či pozitivně tým na základě svých odpovědí.“

Jak to bude fungovat? Média vás budou grilovat a vaše odpovědi mohou mít důsledky. Obviníte soupeře z kolize a tým daného jezdce na vás bude naštvaný. Budete si stěžovat na výkonnost svého auta a můžete demotivovat svůj tým. Na výběr odpovědi budete mít jen omezený čas. 

Jak už jsme psali, do hry letos přibudou také další historické vozy. Fanoušci by ale možná ocenili i více klasických okruhů. Mather přiznává, že vývoj okruhu je velmi náročný. Letos se museli soustředit na Hockenheim a Paul Ricard. 

V příštím roce nemá do kalendáře přibýt žádný okruh (v Miami se pojede až v roce 2020), takže bude snad větší příležitost.

Foto: Getty Images / David Ramos

Doporučujeme

Články odjinud