GP Velké Británie nemá místo jisté i když je "kolébkou motorsportu"

GP Velké Británie nemá místo jisté i když je "kolébkou motorsportu"

Bývalý prezident Klubu britských závodních jezdců (BRDC) Derek Warwick upozorňuje, že označení Velké Británie jako "kolébky motorsportu" nezaručuje, že Velká cena Velké Británie bude v budoucnu součástí kalendáře formule 1.

Před svým odchodem z čela BRDC Warwick dohlížel na doplnění výstupní klauzule ve smlouvě o pořádání velké ceny. Představitelé okruhu Silverstone doufají, že s novými majiteli formule 1, společností Liberty Media, se domluví na nové dohodě. Současná smlouva na pořádání GP velké Británie přitom Silverstonu vyprší příští rok.

V rozhovoru pro Jersey Evening Post Warwick řekl, že i když je Velká Británie brána jako domov motorsportu, kdy v ní sídlí 70 procent současných týmů formule 1 a má bohatou historii, není to podle něj garance setrvání závodu v kalendáři F1.

„Velká cena je příliš drahá, přicházíme o peníze, a proto jsme se rozhodli aktivovat výstupní klauzuli,“ řekl Warwick.

„Británie je kolébkou motorsportu. Znamená to, že tu ve formuli 1 vždy bude britská velká cena? Rozhodně ne. Samozřejmě chceme Velkou cenu Velké Británie a aby zůstala v Silverstonu, ale chceme, aby byla cenově dostupná a my z ní získali dostatek peněz, které bychom mohli znovu investovat do okruhu. Za současné dohody to nedokážeme.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud