GP Francie schází souhlas Belgičanů a některých francouzských samospráv

GP Francie schází souhlas Belgičanů a některých francouzských samospráv

Francie hlásí, že je velmi blízko uzavření projektu návratu do kalendáře Grand Prix v roce 2013. Zřejmě největší překážkou zůstává Belgie.

"Setkal jsem se s Berniem Ecclestonem v Londýně. Naprosto souhlasí s tím, aby se v pořádání Grand Prix střídala Francie s Belgií," řekl francouzský ministr sportu David Douillet pro TF1. "Dlužíme si Grand Prix ve Francii, protože budeme mít ve formuli 1 tři nové francouzské piloty. Mým úkolem je připravit Grand Prix Francie, Francie je zemí Grand Prix."

K ohlášení návratu do kalendáře zbývá už jen několik kroků. Na francouzské straně se komplikace moc neočekávají, i když jde pořád o peníze, ale čím dál víc nejistot panuje ohledně Belgie. Ta totiž měla svůj souhlas se střídáním vydat do konce loňského roku, ale pořád to neudělala.

"Zmobilizovali jsme a motivovali místní sdružení, abychom naplnili rozpočet pro financování tohoto typu akcí," vysvětloval Douillet. "Ty náklady se budou dělit dvěma, protože je budeme sdílet s Belgií. Budeme na okruhu v Le Castellet."

"Teď nám zbývá uzavřít detailní dohodu s našimi belgickými přáteli, také musíme doladit pár detailů na jihu (v oblasti Le Castellet) s jedním nebo dvěma městy, abychom uzavřeli kapitolu financí. Máme to skoro hotové!"

Doporučujeme

Články odjinud