GP Číny: Vettel se těší na krásy Šanghaje, Webber na dobré jídlo

GP Číny: Vettel se těší na krásy Šanghaje, Webber na dobré jídlo

Tiskové oddělení Red Bullu zaměstnalo své piloty otázkami o čínské Grand Prix. Který závod se jim zatím líbil nejvíc nebo co v Šanghaji obvykle dělají? To se dozvíte po přečtení následujících řádků.

Který ze závodů v Číně se vám nejvíc zapsal do paměti?

Sebastian Vettel: "Mé první vítězství u týmu Red Bull Racing v roce 2009. Kvalifikace se nám vydařila a pak na nás čekal neobyčejný závod. Hodně pršelo, ale my jsme se s týmovým kolegou drželi pohromadě a závod jsme dojeli na prvním a druhém místě."

Mark Webber: "Závod v roce 2011, kdy jsem se musel probojovávat až ze zadních řad a nakonec jsem skončil na stupních vítězů."

Jaká města rádi navštěvujete, co v Šanghaji rádi děláte?

Sebastian Vettel: "Pokaždé, když do Šanghaje přijedu, ho poznávám víc a víc. Osobně se mi nejvíc líbí oblast Pudong, která je podél řeky."

Mark Webber: "Společně s klukama z týmu jsme v Šanghaji vždycky chodili do výborné restaurace Din Tai Fung. Připravují tam vynikající polévku s pelmeněmi, to je lákadlo Šanghaje!"

Jaká je vaše nejoblíbenější část okruhu?

Sebastian Vettel: "Na trati je hodně zatáček, které ji dělají složitou pro pneumatiky a obtížnou pro samotné piloty. Mně se hodně líbí prostřední sektor. Ve dvanácté a třinácté zatáčce je důležité udělat všechno naprosto správně, vyžadují přesnou techniku řízení. Hlavně pak zatáčka číslo třináct, která vede na dlouhou rovinku."

Mark Webber: "Prostřední sektor, zatáčky číslo pět a šest. To jsou vynikající ladné sekce, kde hodně záleží na způsobu řízení."

Doporučujeme

Články odjinud