GP Brazílie by mohlo od roku 2016 hostit Rio de Janeiro, říká Ecclestone

GP Brazílie by mohlo od roku 2016 hostit Rio de Janeiro, říká Ecclestone

Šéf formule 1 je s okruhem v Interlagosu, respektive s jeho zázemím, dlouhodobě nespokojený, a tak hledá místa, která by byla pro pořádání závodu F1 vhodnější. Jedním takovým by mohlo být třeba Rio de Janeiro.

Nic netrvá věčně, a zdá se, že to samé by mohlo brzy platit také pro Sao Paulo, které je tradičním dějištěm Velké ceny Brazílie již mnoho let. Šéf formule 1 Bernie Ecclestone si v poslední době stále častěji zahrává s myšlenkou, že by se tamní závod přesunul kousek na východ do bývalého hlavního města této jihoamerické země, tedy do Rio de Janeira. A o tom, že tento plán není zcela nereálný, Ecclestona ujistili i jeho nejvyšší představitelé.

"Starosta mi řekl, že by to mohli uskutečnit," prozradil Ecclestone v interview, které poskytl listu The Mail on Sunday.

Šéf formule 1 se nikdy netajil tím, že se mu nelíbí současný stav okruhu v Interlagosu, který je podle něj nevyhovující: "Se Sao Paulem jsem dlouhou dobu nespokojený. Je to super závodní trať, ale vybavení potřebuje novou tvář."

Sao Paulo má smlouvu na pořádání Velké ceny Brazílie do roku 2015, poté by se královna motorsportu mohla skutečně přestěhovat do města samby.

V neprospěch Rio de Janeira nicméně hovoří to, že v roce 2016 bude hostit letní olympijské hry a uspořádat obě události v témže roce najednou by mohlo být velmi obtížné.

"Mohli bychom tam (v Riu) být v olympijském roce, ale vím, jak těžké bylo pro Londýn uskutečnit už jen samotnou olympiádu," dodal Ecclestone.

Rio de Janeiro hostilo Velkou cenu Brazílie v sezoně 1978 a následně pak i v letech 1981 až 1989. Tehdy se jezdilo na okruhu Jacarepagua, který však byl kvůli olympiádě zdemolován, takže by se pro závody F1 musela vybudovat zcela nová trať.

Doporučujeme

Články odjinud