Glock zůstane u Virginu, tvrdí britský tým

Glock zůstane u Virginu, tvrdí britský tým

Timo Glock má dlouhodobou smlouvu s Virginem Racing a i když by na základě výkonnostní klauzule mohl odejít, představitelé týmu říkají, že to neudělá.

"S Timem máme smlouvu na příští rok," řekl ředitel týmu Graeme Lowdon pro Autosport. "Na Lucase máme opci, odvádí pro tým skutečně dobrou práci. O sedačky je velký zájem, protože jich moc volných není, takže jsme v dobré situaci."

Právě osud Lucase di Grassiho je nejistý i vzhledem k tomu, že Virgin nasazuje do prvních volných tréninků Jeroma D´Ambrosia. "Myslím, že v obou případech odvedl skvělou práci," hodnotil Lowdon dosavadní vystoupení belgického pilota. "Určitě s ním budeme dál spolupracovat. Odjede dalších pár tréninků a v Abú Zabí bude testovat půl dne."

Další, kdo dostane v testech na konci sezóny příležitost, je Luiz Razia. Virgin si tak může pro příští rok vybírat, přičemž věří, že je atraktivní také díky předpokládanému nárůstu formy. Současný monopost vyvíjí už jen okrajově, většinu úsilí věnuje VR-02.

"Máme ve vývoji mnohem víc zdrojů než loni," potvrdil Lowdon. "Současné auto jsme museli postavit za velmi krátkou dobu a z nuly. Teď máme mnohem víc znalostí. Můžu vám říct, že to vypadá úplně jinak." Virgin pořád používá při vývoji jen počítačové simulace, aerodynamický tunel zůstává tabu.

Doporučujeme

Články odjinud