Glock se obává, že by Virgin mohl mít potíže s kvalifikačním limitem

Glock se obává, že by Virgin mohl mít potíže s kvalifikačním limitem

Timo Glock odjel z Turecka zklamaný nejen kvůli tomu, že nemohl nastoupit do závodu. Problém vidí především ve špatném voze.

Glock kritizoval situaci u Virginu už v úvodu sezóny, když řekl, že se tým ve srovnání s loňským rokem zhoršil. To bohužel nebylo přehnané, a Virgin proto výrazně přepracoval svůj vůz a nabídl ho Glockovi v Turecku. Jenomže podle německého pilota požadované zlepšení nepřinesl.

"Pokud budeme takhle pokračovat, bude těžké se kvalifikovat do závodů," řekl podle Autosportu v narážce na limit 107 procent. "Pokud nám nebudou úpravy fungovat, tak se dostaneme do problémů. Ale zatím je na závěry příliš brzy, stojím za týmem. Je tu mnoho dobrých lidí a jen musíme vyřešit a změnit některé věci s ohledem na budoucnost."

"Na můj vůz jsme nasadili kompletní balík a nebyl moc pomalý, nebo tak, jen se těžko řídil. Co se týče přísunu výkonu, těžko jsme dostávali pod kontrolu výfukový systém, ale stejný problém měli v paddocku všichni. Když ho nasadíte poprvé, chvíli to trvá, a nám nefungoval perfektně, takže jsme se rozhodli pro návrat ke staré podlaze a výfukovému systému."

Glock zdůraznil, že Virgin nemůže tímto způsobem pokračovat a musí udělat změny. Tím samozřejmě myslí i personální změny. Frustrován ale není. "Frustrace je asi špatné slovo. Všichni očekávali, že se zlepšíme, což se nestalo. Obecně vzato nemá smysl, aby byl tým frustrovaný. Musíme překonat problémy a udělat změny pro budoucnost, aby to bylo lepší."

Doporučujeme

Články odjinud