Glock nestihl využít poslední sadu pneumatik

Trulli měl problémy s přilnavostí.

Jezdci Toyoty mají po kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru smíšené pocity. Timo Glock zajel sedmý nejrychlejší čas a díky Barrichellově penalizaci bude startovat ze šestého místa, Jarno Trulli postoupil jen do druhé části kvalifikace, kde skončil patnáctý.

Glock je rád, že se vrátil mezi nejlepších deset. "Tuto trať mám rád a se svým nastavením si tu věřím. Dařilo se mi zejména ve druhé části. Auto jelo skvěle a v klidu jsem postoupil do třetí fáze," pochvaloval si Němec. "Svůj nejrychlejší čas jsem zajel na opotřebovaných pneumatikách. Těšil jsem se na svůj poslední výjezd na nových pneumatikách, ale červená vlajka ho zničila." Přesto je se šestým místem na startu spokojen. "Budu bojovat o co nejvíc bodů."

Trulli se potýkal především s nedostatkem přilnavosti. "Zdá se, že podmínky na trati se zlepšily, ale nedokázaly jsme dostatečně zlepšit naše časy. Nevím proč, když Timo byl silný," divil se Ital, který slíbil, že zítra bude tvrdě bojovat. "Stát se může cokoliv, ale bude těžké z patnáctého místa bodovat."

Technický ředitel Pascal Vasselon litoval, že se mezi nejlepších deset nedostaly oba vozy. "Timo odvedl skvělou práci. Jsme frustrováni, že kvalifikace skončila předčasně, protože (Glock) neměl příležitost využít poslední sadu pneumatik," připomněl. "Pro Jarna to zítra bude obtížnější. Musíme zanalyzovat problémy s přilnavostí a na základě toho určíme strategii."

Doporučujeme

Články odjinud