Giovinazzi zůstává pozitivní, i když závodní sedačku nezískal

Giovinazzi zůstává pozitivní, i když závodní sedačku nezískal

Člen juniorského programu Ferrari Antonio Giovinazzi absolvoval v této sezóně dva závody za tým Sauber, trvalé místo ve formuli 1 ale nezískal.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý Giovinazzi zaskočil v úvodu této sezóny u švýcarského týmu Sauber za zraněného Pascala Wehrleina. Zisku závodní sedačky se však mladý Ital nedočkal, v příští sezóně budou za stáj z Hinwilu závodit Marcus Ericsson a Charles Lecrec.

Giovinazzi tak v příští sezóně bude plnit pouze roli testovacího a rezervního pilota, i když vzhledem k novému spojení týmu s Alfou Romeo doufal ve víc.

„Byl jsem blízko Alfě Romeo a cítil jsem příležitost, Sauber se ale rozhodl jinak,“ řekl italský pilot pro Radio Sportiva.

„Určitě se ale nevzdám. I sezónu 2017 jsem začal v pozici rezervního jezdce, ale nakonec se mi podařilo debutovat v závodě formule 1. Budu dělat maximum a uvidíme, co se stane.“

Kromě dvou závodů za tým Sauber se Giovinazzi také zúčastnil několika pátečních volních tréninků s monopostem stáje Haas.

„Dočkal jsem se nečekaného debutu u Sauberu, hodně jsem si zajezdil na simulátoru v Maranellu, pomáhal jsem jezdcům Ferrari a testoval jsem vozy Sauber, Haas a Ferrari. Díky tomu jsem nyní jiný jezdec s množstvím zkušeností.“

Giovinazzi v tomto týdnu oslavil své čtyřiadvacáté narozeniny a v rozhovoru pro Radio Sportiva prozradil, co by si přál jako dárek.

„Lhal bych, kdybych řekl, že v budoucnu nechci být ve formuli 1. Chci být mistrem světa. Bude to obtížné, ale já proto udělám vše.“

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud