Giovinazzi zatím nehledá možnosti závodění mimo F1 | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Giovinazzi zatím nehledá možnosti závodění mimo F1

Antonio Giovinazzi si podle svých slov nepřipouští, že by v roce 2022 už nemusel závodit ve formuli 1, ale naopak se snaží udržet svou sedačku u Alfy Romeo.

Alfa Romeo jako poslední tým zatím neoznámil kompletní jezdeckou sestavu. Jistý je zatím příchod Valtteriho Bottase, který nahradí Kimiho Räikkönena.

Junior týmu Alpine a pilot formule 1 Kuan-jü Čou je považován za největšího favorita na poslední volnou sedačku, tým však zatím nevydal žádné oficiální prohlášení.

V posledních třech podnicích se Giovinazzi dvakrát kvalifikoval do nejlepší desítky, v Zandvoortu a Monze startoval ze sedmého místa. Ani v jednom případě ale dobrou startovní pozici neproměnil v body, když naposledy v nejlepší desítce skončil v Monaku.

„Abych pravdu řekl, nyní se chci jen zaměřit na udržení své sedačky ve formuli 1,“ řekl Giovinazzi na dotaz Autosportu, zda přemýšlel nad dalšími možnostmi, pokud by s ním Alfa Romeo pro příští rok neprodloužila smlouvu.

„V nejhorším případě bych začal přemýšlet o příštím roce. Nyní se ale chci soustředit na svou práci tady ve F1 a pokusit se udržet si své místo. Jediné, co mohu udělat, je prostě jet, získávat více bodů a doufat, že to bude stačit.“

Ital se ve F1 poprvé představil v roce 2017, kdy v prvních dvou závodech u Sauberu nahradil Pascala Wehrleina. Na plný úvazek začal ve F1 u Alfy Romeo závodit v roce 2019.

U Alfy Romeo měl zajištěné místo díky svému spojení s Ferrari. Nyní ale italská stáj už nemá možnost mluvit do výběru závodníků.

Šéf Ferrari Mattia Binotto zatím neuvažoval, kam by směřovaly další Giovinazziho kroky v případě, že by Alfa Romeo pro příští rok dala přednost jinému jezdci.

„Myslím, že hodně bude záležet na jeho vůli a na tom, jaké jsou do budoucna Antoniovy skutečné zájmy. Prvním krokem ale rozhodně je pokusit se pro něj najít místo ve F1, a na to se v tuto chvíli plně soustředíme,“ řekl Binotto.

Doporučujeme

Články odjinud