Giovinazzi má potenciál, říká Vasseur. U týmu zůstane i Ericsson

Giovinazzi má potenciál, říká Vasseur. U týmu zůstane i Ericsson

Velmi zajímavou jezdeckou sestavu bude mít příští rok Sauber. Vedle zkušeného Räikkönena bude jezdit o 14 let mladší Antonio Giovinazzi.

Itálie bude mít poprvé od roku 2011 ve formuli 1 svého jezdce po celou sezónu. Naposledy mohli tifosi kromě Scuderie držet palci Italovi před 7 lety, kdy za HRT jezdil Vitantonio Liuzzi.

„Nejprve jsme podepsali s Kimim Räikkönenem, který je extrémně zkušeným jezdcem a přispěje k rozvoji našeho vozu a akceleruje náš tým jako celek,“ uvedl Vasseur. 

„Společně s Alfou Romeo jsme potěšeni, že můžeme přivítat Antonia Giovinazziho, který nahradí Charlese Leclerca. Už v minulosti jsme měli příležitost s ním spolupracovat a ukázat, že má velký potenciál. 

Je to splnění snu, říká Giovinazzi

„Je velkým potěšením mít šanci závodit za tento tým,“ řekl Giovinazzi. „Jako Ital se cítím poctěn, že budu v našem sportu reprezentovat tak úspěšnou a ikonickou značku, jakou je Alfa Romeo.“

„Rád bych poděkoval týmu Scuderia Ferrari a týmu Alfa Romeo Sauber F1 za to, že mi dali tuto skvělou příležitost. Jsem velmi motivován a nemohu se dočkat, až začneme společně pracovat na dosažení skvělých výsledků.“

V týmu zůstane i Ericsson

Marcus Ericsson zůstane u Sauberu jako třetí jezdec a také jako ambasador Alfy Romeo. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud