Gillan: Klíčové bylo, že jsme ušetřili měkčí sadu gum pro třetí část

Gillan: Klíčové bylo, že jsme ušetřili měkčí sadu gum pro třetí část

Podle Marka Gillana z Williamsu si tým po pátečních jízdách věřil a podařilo se mu v kvalifikaci ušetřit čerstvé měkčí pneumatiky pro třetí část. Osvědčila se i vylepšení, která stáj do Barcelony přivezla.

Pastor Maldonado se po diskvalifikaci Lewise Hamiltona posunul na pole position. Venezuelan tak z prvního místa odstartuje ve formuli 1 vůbec poprvé. Jistě tak udělal radost Franku Williamsovi, který 16. dubna oslavil sedmdesáté narozeniny. Provozní ředitel Williamsu Mark Gillan věří, že tým má potenciál udržet se vepředu i v závodě.

"Vyhrát by bylo obtížné, ale vzhledem k našemu tempu z tréninku rozhodně můžeme závodit vepředu," věří. "Auto jsme výrazně zlepšili. Nejde nám jen o výkon v kvalifikaci. Pokud předvedete lepší kvalifikaci, budete mít také lepší závod. Naše páteční jízdy byly dobré. To nám dodalo sebevědomí pro závod."

Klíčem k úspěchu byly mimo jiné úpravy, které tým z Grove ve Španělsku nasadil. "Přivezli jsme sem několik vylepšení. Řekl bych, že většina z nich v autě funguje. Pole je tak vyrovnané, že malé změny mohou udělat velké rozdíly ve výsledku kvalifikace," připomněl.

Za důležitý faktor označil Gillan také skutečnost, že se Williamsu konečně podařilo pro závěrečnou část kvalifikace ušetřit čerstvou sadu měkčích pneumatik. "Dosud jsme v první části nebyli tak rychlí, abychom to mohli udělat, popřípadě si na to nevěřili. Pátek byl v tomto směru pro nás důležitý krok," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud