Gene Haas: Prvních pět let to bude jen o přežití

Gene Haas: Prvních pět let to bude jen o přežití

Gene Haas se hodlá postavit na startovní rošt formule 1 se svým týmem v roce 2016. Pochopitelně vnímá současnou situaci a bere si z ní ponaučení.

Nové týmy v poslední době moc dobře nedopadly. HRT už zmizelo, z Virginu se stala Marussia a má problémy, Caterham je v chaosu. Nedopadne Haas stejně? 

„Myslím, že jejich největší problém byl v tom, že se snažili dostat na rošt co nejrychleji,“ říká Haas pro CNN. Podle Haase týmy udělaly řadu chyb, kterým se chce on vyhnout.

Haas nechce nic uspěchat. Přesto si uvědomuje, že to nebude snadné. „Myslím, že prvních pět let bude boj o přežití. Nečekáme, že vyhrajeme mistrovství. Pokud bychom vyhráli závod v průběhu pěti let, myslím, že by to byl velký úspěch.“

Haas velmi úzce spolupracuje s Ferrari. Dokonce do takové míry, že se o něm mluví jako o B týmu Ferrari. Haas chce odebírat maximální možný počet dílů.

Velkým fanouškem malých týmů není Ecclestone, Haas ale svůj projekt brání, ale Ecclestonovy obavy chápe.

„Máme licenci, budeme tu. Pokud se něco nezmění, což by pro mě byl šok. Myslím, že Bernieho cílem je mít dobře strukturované a financované týmy, závodící na úrovni, kterou si vyžuduje šampionát,“ dodává Haas.

Týmy F1 podle Haase pracují s rozpočtem ve výši 50 až 500 milionů dolarů ročně, Haas se chce pohybovat někde uprostřed.

Doporučujeme

Články odjinud