Gene Haas: Můj tým může bojovat s velkými hráči

Gene Haas: Můj tým může bojovat s velkými hráči

Americký tým při svém debutu dosáhl na bodované šesté místo.

Gene Haas je přesvědčen, že jeho tým může bojovat s velkými stájemi poté, co ve své debutové Velké ceně Austrálie dosáhl na bodovanou šestou pozici.

Američan věří, že tento výsledek ospravedlňuje jeho rozhodnutí počkat se vstupem do formule 1 do letošního roku, přestože mu byla přihláška nabídnuta už v dubnu roku 2014.

„Příprava na tohle zabrala spoustu času a řada lidí k tomu přispěla,“ řekl. „Samozřejmě šasi, aerodynamika, motor, všechna práce, a to je to, co je opravdu důležité.

Proto jsme si na tu práci nechali o rok více času a Ben (Agathangelou, šéf aerodynamiky) strávil spoustu času na správném ladění aerodynamiky, takže v autě máme velice stabilní základ.

Už od Barcelony jsme tak nějak věděli, že máme spoustu šotků a technických problémů a tak, ale myslím, že základní šasi pro nás v letošním roce bude docela úžasné.“

Romain Grosjean v Austrálii vybojoval šesté místo především díky dobře využité červené fázi, během které bez časové ztráty absolvoval jedinou výměnu pneumatik a na střední směsi pak dojel až do cíle.

Haas však věří, že vůz jako takový ve spolupráci s pohonným ústrojím a dalšími díly od Ferrari umožní být týmu silným hráčem ve středu pole, přičemž další dobré výsledky přijdou.

„Nevyhráli jsme, ale to, že jsme dojeli šestí tak nějak potvrzuje skutečnost, že máme tým, který je schopen bojovat s těmi velkými hráči,“ řekl Haas.

„Lidé, kteří v týmu Haas pracují, jsou skvělí a tenhle výsledek je skutečnou vzpruhou pro morálku. Tihle lidé teď mají větší důvěru v to, co dělají, pro koho pracují a myslím, že stojí za svými jezdci.

Auta jsou velice rychlá, mají dobré vybavení. Myslím, že v následujícím roce si povedeme skutečně velice dobře.“

Na otázku, zda po šestém místu v Austrálii není cílem pro Bahrajn místo páté, Haas dodal: „Tady jsme byli šestí, proč bychom neměli mířit na páté místo? Uvidíme.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud