Gasly si uvědomuje sílu Sauberu v letošní sezóně

Gasly si uvědomuje sílu Sauberu v letošní sezóně

Pierre Gasly se obává, že tým Sauber v Poháru konstruktérů do konce sezóny formule 1 přeskočí jeho tým Toro Rosso kvůli velkému výkonnostnímu náskoku, který švýcarská stáj má díky pohonným jednotkám Ferrari.

Toro Rosso v současné chvíli patří osmé místo v průběžném hodnocení, když má na Sauber náskok tři body. Sauberu se po neúspěšné loňské sezóně letos daří lépe, když po oznámení partnerství s Alfou Romeo a novým vedením týmu v čele s Fredericem Vasseurem letos získal už 16 bodů, zejména díky nováčkovi Charlesi Leclercovi.

„Sauber je opravdu rychlý, myslím si proto, že bude skutečně obtížně je s rychlostí, jakou máme, udržet za sebou, protože oni mají silnější vůz,“ řekl Gasly.

„Z pohledu šasi jsme stále před nimi, ale z pohledu motoru a celé pohonné jednotky dělá velký rozdíl to, že oni je mají od Ferrari. Očekávám, že nyní budou pravidelně sbírat body, takže bude skutečně obtížné je udržet za sebou, ale pokusíme se o to.“

Gasly pro Toro Rosso letos získal zatím 18 bodů za čtvrté místo v Bahrajnu a sedmé v Monaku. Jeho týmový kolega Brendon Hartley si zatím připsal jen jeden bod za desáté místo v ázerbájdžánském Baku.

„Musíme zajistit, že pokud se naskytnou příležitosti jako v Bahrajnu a v Monaku, budeme připraveni bodovat. Za normálních podmínek v tuto chvíli nemáme balíček a rychlost na to, abychom o ně bojovali. Haas je opravdu rychlý a Sauber je skutečně rychlý s motory Ferrari. Viděli jsme, že i Force Indii se daří a Renault má silný balíček šasi a pohonné jednotky,“ dodal Francouz.

„Šasi je dobré, ale s motorem, jaký máme, ztrácíme příliš mnoho času. Budapešť je trať, kde bychom mohli mít šanci a musíme se ujistit, že uděláme všechno správně a v případě, že se naskytne možnost, získáme pár bodů.“

K pokroku vpřed Sauberu kromě toho, že letos již využívá současné pohonné jednotky Ferrari a ne rok staré jako tomu bylo v roce 2017, přispívá také skutečnost, že tým investoval velké množství financí do své základny týmu v Hinwilu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud