Gasly si myslí na sedačku u Red Bullu

Gasly si myslí na sedačku u Red Bullu

Daniel Ricciardo bude v následujících týdnech jednat s týmem Red Bull o své budoucnosti. Pokud by se s rakouským týmem nedohodl na prodloužení kontraktu, mohla by se otevřít šance pro Pierra Gaslyho.

Ricciardo má u Red Bullu platnou smlouvu do konce této sezóny a jeho budoucnost je zatím nejasná. Pokud by Australan rakouský tým na konci roku 2018 opustil, tak by Red Bull do prvního týmu pravděpodobně povýšil Carlose Sainze (současně v Renaultu) nebo Pierra Gaslyho z Toro Rosso.

Sám mladý Francouz by se takovému přestupu určitě nebránil.

„Samozřejmě, že ano! Mým cílem je bojovat o titul,“ odpověděl Gasly novinářům v Melbourne na otázku, zda – li by si uměl představit právě takovýto přestupový scénář.

„Jsem jezdcem Red Bullu a usiluji o to, abych závodil za první tým. Je však zatím příliš brzy na to, abych o tom mohl říci něco konkrétního. Nyní se připravuji na moji první celou sezónu u Toro Rosso, to je teď můj hlavní úkol,“ dodal dvaadvacetiletý Francouz.

Šéf rakouského týmu Christian Horner je přesvědčený, že jeho tým může i pro nadcházející sezóny udržet současné jezdecké duo. Zároveň však Horner dodal, že žádný jezdec nebude mít u Red Bullu dveře otevřené donekonečna.

„Nyní jsme celkem v klidu, protože se nám nabízí několik různých možností. Chceme piloty, kteří chtějí být v našem týmu. Nebylo by správné činit nyní nějaká rozhodnutí, Daniel ví, jaká je naše pozice a rovněž ví, že ho v týmu chceme. Dveře má otevřené, ale ne navždy,“ řekl Horner o australském pilotovi.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud