Gasly po startu z první řady v Kataru nebodoval | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Gasly po startu z první řady v Kataru nebodoval

V dobrý výsledek nedokázal proměnit start z první řady do Velké ceny Kataru formule 1 Pierre Gasly, který při premiérovém závodě na okruhu Losail dojel mimo body.

Penalizace Maxe Verstappena a Valtteriho Bottase za nezpomalení při žlutých vlajkách v kvalifikaci posunuly Gaslyho na roštu ze čtvrtého na druhé místo.

V prvním kole se před Gaslyho dostal Fernando Alonso a následně jej překonal také Verstappen. Francouz se dále propadal pořadím, a nakonec dojel za body na jedenáctém místě.

„Bylo to velmi frustrující. Naše rychlost byla v podstatě šokující, nemáme na to odpověď. V prvních pár kolech jsem se snažil držet s Fernandem, ale nedokázal jsem to,“ řekl Gasly.

„Poté jsme se rozhodli pro agresivní strategii dvou zastávek, ale neměli jsme rychlost. Snažil jsem se tlačit, co to šlo, ale i s novějšími pneumatikami byl Fernando na opotřebovaných pneumatikách daleko přede mnou.

„V posledních víkendech bylo několik zázraků a nemůžeme je mít každý víkend, dnes ale nerozumím tomu, jak se mohou oba vozy kvalifikovat do top 10, mít dobrou rychlost a během závodu se propadnout, aniž by ukázaly jakýkoliv náznak rychlosti,“ připomenul Gasly také skutečnost, že po startu z osmého místa nebodoval ani druhý jezdec AlphaTauri Júki Cunoda.

Doporučujeme

Články odjinud