Gasly je ve hře o titul v japonské super formuli

Gasly je ve hře o titul v japonské super formuli

Pierre Gasly má dobrou šanci získat druhý titul. Vloni uspěl v GP2 a nyní je před posledním víkendem ve hře o titul v japonské super formuli.

Pierre Gasly podobně jako předtím Stoffel Vandoorne jezdí v japonské super formuli. Po šesti ze sedmi závodních víkendů je průběžně druhý. Ve vedení šampionátu je Hiroaki Ishiura s 33,5 body. Gasly na něj ztrácí jen 0,5 bodu. 

Gaslyho vynesly nahoru poslední tři závody, z nichž dva vyhrál a v jednom byl druhý. 

Na druhém místě skončil v posledním závodě na okruhu Sportsland SUGO. „Byla to nová trať,“ řekl Gasly. „Trochu bláznivá japonská trať, ale pěkná stará škola, bez únikových zón, zdi jen jen pět metrů od trati. Bylo to vzrušující.“

Gaslyho v závodě trápily problémy s brzdami. V polovině závodu klesla teplota vzduchu a situace se zlepšila. Nakonec z toho bylo druhé místo.

Před jezdci je poslední závodní víkend – 22. října se jede podruhé v sezóně v Suzuce. 

„Na začátku sezóny jsem nečekal, že bych mohl v první sezóně bojovat o titul. Jsem také rád za Hondu. Druhá Honda je v šampionátu na devátém místě, zatímco já jsem druhý.“

Gasly je favoritem na zisk sedačky u Toro Rosso. S Hondou by tak mohl příští rok spolupracovat v F1. 

V super formuli jezdí i další známá jména: například André Lotterer (6.), Kamuj Kobajaši (5.) nebo průběžně třetí Felix Rosenqvist, kterého můžete znát z F3 a formule E.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud