Gasly: Čtvrté místo je pro AlphaTauri takové malé vítězství | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Gasly: Čtvrté místo je pro AlphaTauri takové malé vítězství

Pierre Gasly je spokojen se čtvrtým místem, které udržel od startu až do cíle Velké ceny Nizozemska formule 1.

Pilot týmu AlphaTauri dojel pod stupni vítězů za vítězným Maxem Verstappenem z Red Bullu a dvěma jezdci Mercedesu Lewisem Hamiltonem a Valtterim Bottasem.

„Čtvrté místo je pro nás jako AlphaTauri takové malé vítězství. Dojeli jsme před oběma Ferrari, oběma McLareny a hned za třemi vozy z top týmů. Byl to skvělý výkon, silná kvalifikace, velmi dobrý start, velmi dobrá závodní rychlost po celý závod a skvělý víkend,“ zhodnotil Francouz.

Poté, co absolvoval svou zastávku, si Gasly rychle poradil po vnější stopě v první zatáčce s Fernandem Alonsem, kterého zastávka teprve čekala. Gasly vysvětlil, že se před Španěla musel rychle dostat, aby si pohlídal pozici před Charlesem Leclercem.

„Věděl jsem, že nemohu čekat a ztrácet čas, protože Charles zůstal na trati déle. Nechtěl jsem, aby mě předjel pozdější zastávkou. Zároveň jsem věděl, že Fernando bojující s námi v šampionátu mi znepříjemní život,“ řekl Gasly.

„V minulém kole jsem ale byl v první zatáčce velmi silný. Viděl jsem, že jsem získal spoustu času a téměř jsem něco zkusil, aniž bych to chtěl. V dalším kole jsem byl daleko a překvapil jsem ho. Myslím, že nečekal, že tam pojedu vnějškem. Tak jsem si jen řekl, že to zkusím a pokusím se ho překvapit a bylo to dobré. Je to těžký soupeř a nemohl bych na něj přijít jen s normálním předjetím po vnitřní stopě, protože by se bránil.

„Poslední tři závody jsme dojeli na pátém, šestém a čtvrtém místě, jsme tedy ve velmi dobré formě a doufám, že v tom budeme pokračovat,“ dodává Gasly, který se příští týden vrátí do Monzy, kde minulý rok získal své první vítězství ve F1.

Doporučujeme

Články odjinud