Gasly a Bottas míří vstříc penalizacím

Gasly a Bottas míří vstříc penalizacím

V letošní sezóně došlo k omezení počtu komponent pohonné jednotky. Každá porucha tak znamená, že jezdec dostane dříve či později penalizaci.

Valtteriho Bottase a Pierra Gaslyho čekají penalizace. Je jen otázkou, ve kterém závodě je dostanou.

Bottas v kvalifikaci boural. Musel vyměnit převodovku, za což dostal hned penalizaci 5 míst. Kromě toho ale Mercedes v jeho voze vyměnil také elektroniku a baterii. Pokud se nejednalo o preventivní opatření a Bottas tyto komponenty nevyužije v pozdější fázi sezóny, čekají ho nejspíše penalizace. Obě komponenty totiž může jezdec vyměnit během sezóny beztrestně jen jednou – předpokládá se, že většina týmů je vymění někdy v okolí letní přestávky.

Gasly měl poruchu

Pierre Gasly musel během závodu zajet do boxů a odstoupit. Během testů odjel 452 kol, což byl třetí nejvyšší počet ze všech jezdců. V prvním závodě měl ale hned problém s MGU-H a už dnes ví, že ho penalizace nemine. V případě MGU-H může jezdec nasadit za sezónu tři kusy, takže jeden by měl vydržet sedm závodů.

Gasly označil svou situaci za „osinu v zadku“. „Byl bych raději, kdyby mě to potkalo v poslední den testů a sem bych přijel bez problém,“ řekl Gasly. 

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud