Ganassiho hvězdy pro Rolex 24: Magnussen, Ericsson či Palou | Foto: Chip Ganassi Racing

Foto: Chip Ganassi Racing

Ganassiho hvězdy pro Rolex 24: Magnussen, Ericsson či Palou

Úvodní měsíc roku tradičně přináší první vrchol motoristické sezony. Jubilejní 60. ročník 24 hodin v Daytoně znovu odstartuje sezonu zámořského šampionátu IMSA WeatherTech SportsCar Championship. A i letos přiláká celou řadu osobností motorsportu z různých odvětví.

Tým Chipa Ganassiho pro rok 2022 rozšířil své působení v třídě DPi seriálu IMSA WSC z jednoho prototypu Cadillac na dva.

Ve voze #01 se bude celý rok střídat dvojnásobný vítěz Rolex 24 at Daytona Renger van der Zande se čtyřnásobným šampionem Champ Car a expilotem formule 1 Sébastienem Bourdaisem.

Zkušená dvojka spojí o víkendu 29.-30. ledna síly se dvěma současnými hvězdami IndyCar. Šestinásobný šampion zámořského formulového seriálu Scott Dixon bude chtít navázat na rok 2020, kdy slavnou čtyřiadvacetihodinovku na Floridě vyhrál s Cadillacem týmu Wayna Taylora.

K van der Zandemu, Bourdaisovi a Dixonovi se připojí ještě úřadující šampion IndyCar Álex Palou. Pro čtyřiadvacetiletého Španěla to bude první start v Rolex 24.

Neméně hvězdnou posádku bude mít v Daytoně i druhý Ganassiho Cadillac #02. Stálou jezdeckou dvojici pro sezonu 2022 Earl Bamber, Alex Lynn doplní na Floridě duo bývalých pilotů formule 1 Marcus Ericsson, Kevin Magnussen.

Oba Skandinávci aktuálně působí v IndyCar. Pro Magnussena to bude po roce druhý start v Daytoně a zároveň třetí účast ve velké čtyřiadvacetihodinovce během méně než dvou let. Dán se totiž zúčastnil srpnového Le Mans ve třídě LMP 2 v posádce s krajanem Andersem Fjordbachem a svým otcem Janem Magnussenem.

V případě Švéda Marcuse Ericssona se bude jednat o velkou vytrvalostní premiéru. Švédský závodník, Scott Dixon a Álex Palou se budou v této sezoně nadále potkávat u týmu Chipa Ganassiho jako členové jeho sestavy pro IndyCar.

Čtvrtý Ganassiho pilot pro kompletní sezonu IndyCar Jimmie Johnson pojede Rolex 24 jako člen sestavy Ally Cadillac Racing společně s Kamujem Kobajašim, Jose Mariou Lopezem a Mikem Rockenfellerem.

O posledním lednovém víkendu se bude bojovat o – jak napovídá oficiální název závodu Rolex 24 – hodinky ikonické značky. Ty si spolu s pohárem odnese člen každé z vítězných posádek jak v absolutním pořadí, tak v jednotlivých kategoriích DPi, LMP 2, LMP 3, GTD Pro a GTD.

Doporučujeme

Články odjinud