Frustrovaný Rosberg: V Číně se pokazilo, co mohlo

Frustrovaný Rosberg: V Číně se pokazilo, co mohlo

Mercedes si ve Velké ceně Číny 2014 připsal na konto další double. Zatímco Hamilton se rozplývá blahem, Nico Rosberg je z průběhu víkendu zklamaný.

Mercedes vyhrál zatím všechny závody letošní sezony, ve třech z nich pak získal double. Svou formu lídra potvrdil i ve Velké ceně Číny 2014, kterou vyhrál Lewis Hamilton před Nicem Rosbergem, jenž se v průběhu závodu musel vyrovnat s kolizí z jeho úvodu.

„Tým odvedl úžasnou práci a v současné době se nám plně vyplácí všechna ta tvrdá práce tady na okruhu i v továrně. Tohle auto je jednoduše neuvěřitelné,“ raduje se Lewis Hamilton, mistr světa z roku 2008.

„Dneska jsem hrozně moc šťastný. Týmu v Brackley a v Brixworthu bych chtěl poslat jednu velkou rundu za to, jak mě vloni přijali, za to, že postavili tohle úchvatné auto a motor a za jejich neustálou podporu a pozitivní energii v roce 2014. Momentálně jsme rozhodně lídři. Já i tým pracujeme tvrdě a chceme být ještě lepší, až se dostaneme zpátky do Evropy.“

Zas až tak pozitivní už ale po GP Číny není Nico Rosberg. „Pro mě to nebyl zrovna perfektní víkend. Až moc věcí se pokazilo. Počínaje technickým problémem a mojí ne zrovna dokonalou prací v kvalifikaci. Dneska jsem neměl žádnou telemetrii, takže jednoduše nefungovala komunikace mezi mým vozem a boxovou zídkou. Moji inženýři neviděli, co se děje s mým vozem, proto nemohli dobře nastavit spojku pro start.

Spojka tedy byla nastavena úplně špatně, proto jsem měl tak špatný start. V zatáčce číslo 1 jsem měl kontakt s Bottasem a myslel jsem, že je to pro mě konec. Naštěstí ale moje auto nebylo poškozené a v následujících kolech se rychlost zdála být dobrá, což znamenalo, že jsem mohl získat nějaké pozice. Dojet na druhém místě během víkendu plného omezení je vlastně skvělé,“ dodal Němec.

Doporučujeme

Články odjinud