Frustrovaný Abiteboul by se měl více soustředit na svůj tým, říká Verstappen

Frustrovaný Abiteboul by se měl více soustředit na svůj tým, říká Verstappen

Mediální přestřelka mezi Verstappenem a Renaultem pokračuje.

Max Verstappen ve čtvrtek řekl, že se Red Bull vrací k B specifikaci motoru Renault, protože C specifikace nevydrží závodění ve vyšších nadmořských výškách (Mexiko, Brazílie).

Abiteboul Verstappenovi přes média vzkázal, že se má starat o své auto a že plán nasazování specifikací motoru prosadil Red Bull.

„Kdyby se místo naříkání na mou adresu více soustředil na svůj vlastní tým, byli by už mistři světa,“ řekl Verstappen pro Ziggo Sport.

„Nerozumím těmto věcem. Měl by se soustředit na sebe. Já se vždy soustředím na sebe, když jsem v autě.“

Abiteboul si trochu naskočil na vidle. Verstappen totiž mluvil spíše o spolehlivosti C specifikace, zatímco Abiteboul ve své reakci uvedl, že i ve vysoké nadmořské výšce (Mexiko) bude zlepšení podobné jako na jiných okruzích.

„Ten člověk je frustrovaný,“ řekl Verstappen. „Jsem velmi upřímný. Vysvětlil jsem jasně, proč se musíme vrátit k B specifikaci. Tohle turbo v Mexiku a Brazílii nevydrží. Kdybychom závodili s tímto motorem, tak bychom určitě nedojeli do cíle.“

Verstappen je podle svých slov realistický a přímočarý, což se asi šéfovi Renaultu nelíbí. „Požaduji dobrý materiál, protože jsem tady, abych vyhrál. Nejsem tady, abych byl sedmý jako oni.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud