Frustrace mě posilují, říká Ricciardo

Frustrace mě posilují, říká Ricciardo

Australan musel přetrpět loňskou formu a letošní chyby týmu.

Daniel Ricciardo se nechal slyšet, že frustrace způsobená špatnou výkonností týmu Red Bull v sezóně 2015 mu pomohla stát se lepším jezdcem a vyždímat více ze svých jezdeckých schopností.

Australan zažil průlomou sezónu své kariéry v roce 2014, když v prvním roce po sérii mistrovských úspěchů Red Bullu porazil slavného týmového kolegu Sebastiana Vettela a v době začínající dominance Mercedesu zaznamenal tři vítězství.

Letos se Red Bull po nepovedené loňské sezóně znovu zvedá, Ricciardo přitom ve Španělsku a Monaku znovu sahal po triumfu, chybná strategie týmu, respektive nepřipravenost v boxech jej však o oba úspěchy připravily.

Ricciardo přiznal, že zejména po monacké blamáži musel nějaký čas svoji frustraci překonávat, dodal však, že jej všechny nepříjemné zkušenosti posílily.

„Rozhodně,“ odpověděl na dotaz britského Autosportu. „Cítím, že každý rok se v tomto sportu učím víc a víc, ale také chci víc získat. Tohle je dobré pro můj hlad.

Když věci nejdou podle plánu, může to vést k určité frustraci, ale necítím, že by mě to nějak ovlivňovalo v autě. Jestli něco, tak to ze mě dostává ještě víc.“

GettyImages-540641388.jpg

Ricciardo dodal, že si rozumí se svým novým týmovým kolegou Maxem Verstappenem, který po Velké ceně Ruska nahradil Daniila Kvjata.

„S Maxem je to vážně v pohodě,“ řekl. „Oba se navzájem tlačíme k lepším výkonům, tým to vidí a ze současné jezdecké dvojice je vážně nadšený.

Všichni jsme extrémně soutěživí, ale tým to posouvá správným směrem, je to silný směr. V mé představě nás to posouvá k titulu v roce 2017 a já doufám, že to může být náš další krok vpřed.

Šasi, na to se můžeme spolehnout, je cítit, že vážně funguje a to je dobré. V autě má člověk jistotu a jako v Monaku máte sebevědomí to ukázat.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud