Frijns nemá na závodění peníze, zřejmě bude jen záložníkem Sauberu

Frijns nemá na závodění peníze, zřejmě bude jen záložníkem Sauberu

V doposud úspěšné kariéře Robina Frijnse zřejmě čeká závodní přestávka. Finance jsou potřebné nejen ve formuli 1 a Holanďan je nemá.

Frijns se pro letošní sezónu stal třetím pilotem Sauberu. Bude krýt záda závodní dvojici Nico Hülkenberg - Esteban Gutiérrez. Jinou práci asi nesežene, a to i když je na závodních tratích velmi úspěšný, v posledních letech vyhrál formuli Renault 3,5, formuli Renault 2,0 a evropskou formuli BMW.

"Všichni vědí, že GP2 by pro mě byla tím nejlogičtějším krokem," uvedl v rozhovoru pro GPUpdate. "Problém je ten, že na to nemám peníze. Další rok ve Světové sérii by byl zcela nelogický. Navíc stejně nemám rozpočet ani na něj."

"Loni jsem ve Světové sérii mohl soutěžit jen díky penězům, které jsem získal výhrou ve formuli Renault 2,0."

Pokud se mu náhle nepodaří sehnat sponzory, zůstane tak jeho jedinou vyhlídkou na projížďku po závodní trati páteční trénink ve formuli 1.

"To nevím. Na konci ledna budu v továrně Sauberu, pak se uvidí. Jestli mi umožní nastoupit v nějakém pátečním tréninku, není zatím jisté, teprve bychom o tom měli hovořit. Letos strávím s týmem hodně času, zúčastním se všech porad. Díky tomu se hodně naučím," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud